Samen is leuker. Daarom organiseer ik samen met Marian Van Voorn (hoppa.me) trainingen. We starten op donderdag 20 april met een pilot(en) training: een vliegende start naar betrokkenheid. In mei staat de eerstvolgende training gepland.

Mensen de mogelijkheid geven om betrokken te zijn bij de besluiten die van invloed zijn op hun leven is belangrijk en waardevol, of het nou het vormen van beleid is of juist de uitvoering. Zij hebben tenslotte waardevolle informatie en ervaring en kunnen unieke inzichten of oplossingen aandragen voor problemen. Bovendien zorgt de inbreng van burgers ervoor dat het beleid van de overheid beter op de praktijk aansluit, dat er draagvlak wordt gecreëerd en wederzijds begrip en vertrouwen wordt vergroot. Maar, hoe doe je dat?

We nemen je mee op reis!

Het betrekken van bewoners en hoe je dat doet is sterk afhankelijk van je reisdoel; waar wil je naar toe? Wanneer wil je vertrekken, hoe lang ga je, hoeveel vakantiegeld heb je, hoe ziet je reisgezelschap eruit en hoe krijg je die mee? Wat is het meest logische (vervoers)middel? Wat ga je tijdens de reis doen? Hoe zorg je dat de energie goed blijft en iedereen het een beleving vindt en zijn ei kwijt kan tijdens de reis? Tenslotte, wat vonden de deelnemers van de reis?

Wij hebben bestaande kennis gebundeld, van theorie tot praktijk, van onszelf en van anderen en die delen we graag met je. Hoe ontwerp je een passend participatieproces? Welke verschillende vorm(en) kun je inzetten? Wat werkt nu eigenlijk? Gecombineerd met sprekende voorbeelden, creatieve werkvormen en de benodigde facilitator-vaardigheden vullen we jouw koffer met handige tools en tips zodat jouw proces een vliegend succes (en een feestje) wordt.

Wat gaan we doen?

Allereerst, de training is een beleving. Van start tot einde. We willen dat jij meemaakt, wat jij deelnemers ook kunt laten ervaren. Naast een goed procesontwerp en beproefde technieken laten we zien dat ook de uitnodiging, locatie en sfeer van belang zijn in het motiveren van deelnemers. Met een handvol werkvormen gaan we de inhoud aanpakken. Je wordt geprikkeld om na te denken over het ontwerp van een proces, welke methode(n) te gebruiken in verschillende situaties en tegelijkertijd vergroot je jouw vaardigheden als facilitator.

Doe je mee?

Op donderdag 20 april organiseren we onze pilotentraining “Een vliegende start”. Dit is een korte middagsessie waarin we deelnemers laten kennismaken met de verschillende elementen van ons trainingsaanbod, variërend van een basistraining (bewoners)betrokkenheid tot intensieve één- of meerdaagse trainingen facilitatorvaardigheden of procesontwerp. Voor ieder wat wils en altijd op maat gemaakt, met up to date informatie en recente aansprekende voorbeelden.

Geïnteresseerd in deelname aan een training of wil je meer weten over ons aanbod? Stuur gerust een mailtje! ingrid@prikkenadvies.nl