Op donderdag 20 april was het zo ver: onze pilot(en)training. Maar liefst 12 testpiloten hebben deelgenomen aan deze interactieve middagsessie waarin ze een proeverij hebben gehad van ons trainingsaanbod. En wat was het leuk! De training werd gewaardeerd met een gemiddelde van 8,6. Wij hebben nu al zin in de volgende sessie. 

Onze trainingen zijn een beleving. Van start tot einde. We willen dat jij meemaakt, wat jij deelnemers ook kunt laten ervaren. Naast een goed procesontwerp en beproefde technieken laten we zien dat ook de uitnodiging, locatie en sfeer van belang zijn in het motiveren van deelnemers. Met een handvol werkvormen gaan we de inhoud aanpakken. Je wordt geprikkeld om na te denken over het ontwerp van een proces, welke methode(n) te gebruiken in verschillende situaties en tegelijkertijd vergroot je jouw vaardigheden als facilitator. Wil je graag een training volgen of heb je vragen over het aanbod? Stuur me een mailtje via ingrid@prikkenadvies.nl. Ik help je graag verder.

Trainingsaanbod

Wij bieden een gevarieerd cursusprogramma, van een basistraining (bewoners)betrokkenheid tot intensieve één- of meerdaagse trainingen facilitatorvaardigheden, methoden, procesontwerp, of in combinatie. Voor ieder wat wils en altijd op maat gemaakt, met up to date informatie en recente aansprekende voorbeelden. De modules in vogelvlucht:

Facilitatorvaardigheden: Wil jij je vaardigheden als facilitator verder ontwikkelen of aanscherpen? Ontspannen, zelfverzekerd en met energie een bijeenkomst of overleg begeleiden? Met deze interactieve training krijg je inzicht in groepsdynamiek en jouw rol als facilitator. Je leert effectieve communicatievaardigheden en krijgt handvatten voor omgaan met weerstand of conflicten in de groep. In deze sessie ligt de nadruk op oefenen.
Methoden en creatieve werkvormen: In deze training maken we je wegwijs in de achtergronden en toepassingen van verschillende face-to-face en digitale methoden en creatieve werkvormen. Welke past het beste bij mijn doel? Wat zijn de sterke en zwakke punten? Wanneer kan ik wel of niet een bepaalde methode gebruiken? Aan de hand van praktische voorbeelden en handige oefeningen krijg je niet alleen inzicht in diverse methoden en werkvormen, maar je oefent er zelf ook meteen mee.
Procesontwerp en planning: Hoe krijg je helder wat je wilt bereiken? Het opzetten van een passend proces begint met de vraag: wat hebben we aan het eind dat we nu nog niet hebben? Het doel, wie je wilt betrekken, waar, wanneer en beschikbare tijd en middelen bepalen hoe je proces er uit gaat zien. En vergeet vooral de evaluatie niet. Met een mix van theorie en praktijk gaan we in deze training concreet aan de slag met het uitwerken van een case, bij voorkeur je eigen project!