“Hé hoi! Wat doe jij tegenwoordig?” Ik kwam een oude bekende tegen die me zo begroette. Ik stamelde “Uh.., vanalles!” en liep snel door. Niet echt helder. Dat is het nu wel. Ik vertel je graag wat ik doe.

Procesbegeleiding

De afgelopen jaren stond mijn onderneming op een lager pitje. Ik was met toffe dingen bezig in dienstverband. Nu ga ik vol gas door als zelfstandig procesbegeleider en trainer. Want, mensen betekenisvol betrekken bij beslissingen die hun dagelijks leven raken: daar word ik blij van. 

Participatieprocessen

Bij moeilijke vraagstukken kan het helpen om iemand van buiten te vragen om het gesprek met inwoners, cliënten, leden, medewerkers of andere stakeholders te begeleiden. Dan kun jij focussen op je eigen rol in het geheel. Ik werk een participatieproces uit en faciliteer het gesprek op een betrokken en inclusieve manier, met de best passende (on- en offline) methoden en tools.

Training

Ga jij binnenkort zelf aan de slag met een participatieproces, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Of zoek je juist verdieping in jouw participatiepraktijk? Ik geef op maat trainingen over participatie, variërend van een basistraining (bewoners)betrokkenheid tot verdiepingsmodules over procesontwerp, specifieke methoden en (online) faciliteren. Internationale groep? The training modules are also available in English.

Betrokken

Naast een flinke dosis enthousiasme, breng ik vijftien jaar ervaring in binnen- en buitenland op het gebied van procesbegeleiding, programma- en projectmanagement, kwalitatief onderzoek en training. Ik voel me het meest thuis bij maatschappelijke vraagstukken. Dit kan variëren van innovatie in de gezondheidszorg tot ontwikkeling van een duurzame leefomgeving en van democratische vernieuwing tot energietransitie.  

Kennismaken?

Zoek je een ervaren procesbegeleider voor jouw project? Of wil je gewoon eens vrijblijvend kennismaken of bijpraten? Neem gerust contact op. Ik ben ook heel benieuwd wat jij tegenwoordig doet.