Let op: de Summer School vindt nu plaats op WOENSDAG 25 AUGUSTUS en we hebben het programma verbreed! We duiken in de brede praktijk van burgerparticipatie bij besluitvorming – van inspraakavond tot burgerberaad.

Ben jij een professional die aan de slag gaat of is met burgerparticipatie en wil je meer weten over hoe je een participatieproces tot een succes maakt? Dan is de eendaagse Summer School Burgerparticipatie op woensdag 25 augustus iets voor jou.

We dompelen ons samen een dag lang onder in de ins en outs van burgerparticipatie. We kijken naar verschillende soorten processen en hoe die aansluiten bij maatschappelijke vragen en dilemma’s. Hoe ontwerp je een passend participatieproces? Welke verschillende vorm(en) kun je inzetten? Hoe zorg je dat mensen meedoen? Dat het proces divers en inclusief is? Dat er bruikbare uitkomsten zijn die breed gedragen zijn? Deze en andere vragen komen allemaal aan bod in deze intensieve training. 

Je krijgt nieuwe inzichten aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. En je gaat aan de slag met een participatievraagstuk (van jezelf): welke stappen kun je nemen om een proces te realiseren dat meerwaarde heeft voor burger en overheid?  

Datum: 25 augustus, 10:00-16:00 uur

Locatie: Zwolle

Groepsgrootte: 4 – 7 deelnemers

Prijs: €295,- excl. BTW, lunch inbegrepen

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan nog tot 17 augustus. Na aanmelding ontvang je van ons verdere informatie en een factuur. Na betaling is je inschrijving definitief*.

Gaat je voorkeur uit naar een online training? Kijk hier voor de trainingsdata. Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Over de trainers:

Ingrid is een ervaren procesbegeleider, participatiestrateeg en trainer. Zij ontwerpt en faciliteert participatieprocessen met bewoners, cliënten, ondernemers en andere stakeholders voor overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ze is betrokken geweest bij tal van innovatieve participatieprojecten en democratische vernieuwing in binnen- en buitenland.

Remco heeft jarenlang in het Verenigd Koninkrijk gewerkt aan innovatieve processen om burgers en belanghebbenden bij besluitvorming te betrekken. Hij heeft recent meegewerkt aan (online) burgerfora over klimaat in Schotland en Jersey. In Nederland maakt hij deel uit van het programmateam van de G1000Landbouw, een groot landelijk burgerberaad in voorbereiding.

*Met betrekking tot annulering geldt het volgende: Annuleren kan tot zeven werkdagen voor aanvang van de training en uitsluitend per email. Indien later dan zeven werkdagen wordt geannuleerd dan geldt dat bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de training wordt 50% van de kosten in rekening gebracht en bij annulering op de trainingsdag zelf of in geval van no-show wordt 100% van de kosten in rekening gebracht. Een geplaatste deelnemer mag zich laten vervangen waarbij de initiële deelnemer de kosten aan ons verschuldigd blijft. De trainers behouden zich het recht voor om tot zes dagen voor aanvang van de training deze te annuleren wegens onvoldoende deelname.