Ben jij een professional die aan de slag gaat of al bezig is met burgerparticipatie en wil je meer weten over hoe je een participatieproces tot een succes maakt? Dan is de Eendaagse Training Burgerparticipatie op donderdag 11 mei iets voor jou.

Waarom deze training?

Van de participatieplicht die is ingebakken in de Omgevingswet tot de opkomst van burgerberaden, overal zien we dat burgerparticipatie steeds meer een plek opeist in publieke besluitvorming. Om de kwaliteit te waarborgen van deze participatieprocessen is het essentieel om goed na te denken over de bouwstenen voor een passend proces. 

Over de training

Je dompelt je samen met andere professionals een dag lang onder in de ins en outs van burgerparticipatie. We kijken naar verschillende soorten processen en hoe die aansluiten bij maatschappelijke vraagstukken. Hoe ontwerp je een passend participatieproces? Welke verschillende vorm(en) kun je inzetten? Hoe zorg je dat mensen meedoen? Dat het proces inclusief en toegankelijk is? Dat er bruikbare uitkomsten zijn? Deze en andere vragen komen allemaal aan bod.

Waarom meedoen?

  • Je krijgt inzichten over hoe en waarom burgerparticipatie werkt.
  • Je denkt na over wie er betrokken moet en wil worden en hoe je ze bereikt. 
  • Je leert over procestypen en methoden (van bewonersavond tot burgerberaad).
  • Je doet inspiratie op aan de hand van praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland.
  • Je gaat aan de slag met een concreet vraagstuk (van jezelf): Welke stappen kun je nemen om een passend participatieproces te realiseren. 

Voor wie?

Professionals die aan de slag zijn of gaan met burgerparticipatie en meer willen weten over hoe je een succesvol participatieproces ontwikkelt. Deelnemers aan de training werken o.a. bij gemeenten, provincies, waterschappen, gebiedscoöperaties, woningcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties.

Praktische info

Datum: Donderdag 11 mei van 10:00 tot 16:00 uur

Locatie: Assen, De Drentse Zaak

Groepsgrootte: 3 – 15 deelnemers

Kosten: €295 exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee en lunch

Doe mee!

Schrijf je hier in voor de Eendaagse Training Burgerparticipatie op donderdag 11 mei in Assen (meld je voor 26 april aan). Na aanmelding ontvang je een email met verdere informatie en een factuur. Na betaling van het volledige bedrag is je aanmelding definitief. Heb je vragen of wil je advies met betrekking tot deze training? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Wat deelnemers zeggen over de training

“Ontspannen bijeenkomst met veel ruimte voor vragen.”

“Veel bruikbare tools, mooie verhouding theorie en praktijk.”

“Bevlogen, deskundig en met humor.”

Over de trainer

Ingrid is een ervaren procesbegeleider en trainer. Zij ontwerpt en faciliteert participatieprocessen met bewoners, patiënten, ondernemers en andere belanghebbenden in samenwerking met overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ze is betrokken geweest bij tal van innovatieve participatieprojecten en democratische vernieuwing in binnen- en buitenland.


*Met betrekking tot annulering geldt het volgende: Annuleren kan tot tien werkdagen voor aanvang van de training en uitsluitend per email. Indien later wordt geannuleerd dan geldt dat bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de training 50% van de kosten in rekening wordt gebracht. Bij annulering op de trainingsdag zelf of in geval van no-show wordt 100% van de kosten in rekening gebracht. Een geplaatste deelnemer mag zich laten vervangen waarbij de initiële deelnemer de kosten aan ons verschuldigd blijft. De trainer behoudt zich het recht voor om tot tien dagen voor aanvang van de training deze te annuleren wegens onvoldoende deelname.