Diensten - Procesontwerp en Faciliteren

Procesontwerp en Faciliteren

Ik ontwikkel participatieprocessen op maat. Ik put daarbij uit mijn uitgebreide kennis van face-to-face en online participatiemethoden zoals deliberatieve dialogen, Citizens’ Juries en online panels. De methodiek is echter nooit het startpunt. De eerste stap is het formuleren van heldere doelstellingen. Daar ontwerp ik het juiste proces bij, passend bij de doelgroep en binnen het budget en tijdlijn. Als ervaren facilitator begeleid ik bijeenkomsten in alle soorten en maten op een energieke, creatieve en vooral inclusieve manier. De resultaten verwerk ik in een helder verslag of presentatie.

Diensten - Onderzoek en Evaluatie

Onderzoek en Evaluatie

Ik lever maatschappelijk betrokken onderzoek en advies om nieuwe inzichten te generen en oplossingsrichtingen aan te dragen voor uw beleidsvraagstukken. Ik maak voornamelijk gebruik van kwalitatieve onderzoeksmethoden zoals diepte-interviews, literatuuronderzoek, storytelling, focus groepen en (online) enquêtes. Ik voer ook proces- en impact evaluaties uit. Voor kwantitatieve analyses werk ik samen met ervaren data analisten. U kunt mij ook (tijdelijk) inschakelen als u extra onderzoeks- of analysecapaciteit nodig heeft binnen uw organisatie.

Diensten - Mentoring en Training

Training en Mentoring

Ik verzorg trainingen over het opzetten van een goed participatieproces. Ik kan u wegwijs maken in de achtergronden en toepassingen van verschillende face-to-face en digitale participatiemethoden. U kunt ook modules volgen gericht op het ontwikkelen of aanscherpen van uw faciliteervaardigheden zodat u ontspannen en zelfverzekerd een publieke- of stakeholderbijeenkomst kunt begeleiden.

Diensten - Verbinden en Uitwisselen

Verbinden en Uitwisselen

Door middel van het schrijven van blogs, papers en praktische handleidingen deel ik mijn eigen kennis, ervaring en inspiratie. Met ruim 10 jaar ervaring in binnen- en buitenland ben ik met veel initiatieven, experts en praktijkmensen in aanraking gekomen. Ik breng graag mensen en ideeën met elkaar in contact. Ik organiseer regelmatig brainstormsessies, expertmeetings, webinars of studiereizen.